A FreeSoft: 17-szeres nettó nyereség

A FreeSoft adózott eredménye 2005 első félévében az egy évvel korábbihoz képest 17-szeresre nőtt, döntően a cég vállalatvásárlásainak köszönhetően.
Csaba Ferenc, 2005. augusztus 10. szerda, 08:54
Fotó:

A FreeSoft Szoftverfejlesző és Számítástechnikai Szolgáltató Rt. részvényeinek tőzsdei kereskedése 2004. szeptember 22-én kezdődött; a FreeSoft Rt.-be 2004 áprilisában olvadt be a FreeSoft Budepest Szoftverfejlesztő Kft, így a gyorsjelentés 2004. I. félévére vonatkozóan nem a Freesoft Rt. adatait, hanem a kft. és az rt. adataiból számított bázist tartalmazza. Az újonnan vásárolt és alapított cégek nyilvántartásai rendszerének a mérleg- és eredménykonszolidálásra való felkészítése még nem fejeződött be, a most közzétett adatok ennek megfelelően nem konszolidáltak.

A legimpozánsabb adat szerint a cég nettó nyeresége az egy évvel korábbi profit több mint 17-szeresére, 72,243 millió forintra nőtt, ehhez azonban figyelembe kell venni a Freesoft cégalapításait és akvizícióit: a cég a tárgyévben megalapította az USA-ban a FreeSoft International Inc.-et, és megvásárolta a Mooltech Kft.-t és az Axis cégcsoportot. A FreeSoft nettó árbevétele az első félévben 65,37 százalékkal, 431,47 millió forintra nőtt, ennek túlnyomó részét - 422,746 millió forintot - a hazai forgalom teszi ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK