A fundamentumok mellett ömleni fog a likviditás

A Standard & Poor’s 500 index 2010 végére vagy 2011 első felében elérheti az 1350 pontot, miután az amerikai gazdaság kilábal a recesszióból - állatja a Legg Mason Capital Management elemzése a Bloomberg szerint.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 14:08
Fotó:

A gazdasági növekedés érezhető fellendülésén túl a piac újjáéledését a várható masszív likviditás is táplálja majd - véli a társaság. A fundamentumok és az erős likviditás miatt 10-15 százalékosnál nagyobb piaci korrekciók már nem várhatók - írta Robert Hagstrom, a Legg Mason alapkezelője.

Az S&P 500 július 10-e óta 11 százalékot emelkedett, azóta, hogy egyes cégek, mint a Caterpillar és a 3M a vártnál jobb eredményekről számoltak be, és az amerikai lakáseladások is a recesszió végét jelezték. A Bloomberg szerint az indexben levő vállalatok részvényei most a részvényenkénti nyereség 16,5-szörösén forognak átlagosan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK