Az amerikai tőzsdék emelkedéssel nyitottak hétfőn, miután a G20-ak a gazdaságösztönző intézkedések további támogatásáról egyeztek meg a hétvégén. A Dow Jones 0,87 százalékos emelkedéssel 10 110, a Nasdaq 1,22 százalékos erősödéssel 2138, míg az S&P 0,98 százalékos pluszban 1080 ponton állt a nyitás után fél órával. Különösen jól állnak a bankpapírok: a Citigroup és a Bank of America részvényei legalább 1,6 százalékkal erősödtek, míg a Barrick Gold, a világ legnagyobb aranykitermelő cég papírjai 3,8 százalékos pluszban nyitottak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!