Mivel Németország búcsút szándékozik mondani az atomenergiának, gázszükséglete erősen növekedni fog, ezért ajánlatos jó viszonyt ápolni a legfontosabb gázszállítóval - írja a lap internetes kiadása. A Gazprom részesedésszerzése az E.On-ban, vagy annak gázkereskedő leányában, a Ruhrgas-ban stabilizálná az együttműködést és megfizethető gázárakat hozna az egész országnak - állítják. A Ruhrgas a nyilatkozatok szerint az anyavállalatnál is fontosabb, mivel általa fontos lépést lehet tenni az ország gázelosztóhálózatának ellenőrzése felé.

A berlini politikusok egy része üdvözli a terveket, mások viszont hangsúlyozzák, hogy a részesedésszerzés határai ott vannak, ahol az E.On még nem veszíti el önállóságát. A szövetségi gazdasági minisztérium is óvatos: "ha a Gazprom szándékai konkretizálódnak, a versenyhivatal és a minisztérium nagyon alaposan megviszgálják majd a versenyjogi oldalt" - közölték.
Az atomenergia-üzletága miatt mostanában nagyon alulteljesítő E.On-részvény a tőzsdén 11 óra körül 2,4 százalékos erősödésben volt, miközben a DAX index csak 0,7 százaléknál tartott.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!