A forint péntek reggel a csütörtökön megindult gyengülés után tovább veszített értékéből és a 278 forintos szint fölé került az euróval szemben. A magyar deviza gyengülése a vártnál kedvezőbb magyar GDP-adat közlése után tört meg, a nap végére 276,40-ig ment vissza a kurzus.


A forint a nap egészét tekintve a régiós devizák között felülteljesítő volt - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.


Az euró/dollár árfolyama is hullámvasútszerű pályát írt le: a devizapár kurzusa 1,3574 és 1,3775 között mozgott. A kilengés az ír adósságproblémák miatt eluralkodott bizonytalanságnak volt egyebek mellett betudható. A dollár akkor kezdett intenzíven erősödni az euróval szemben, amikor elterjedt a pletyka, hogy Írország a jövő héten 80 milliárd eurós mentőövet kaphat. Az ír pénzügyminiszter cáfolatára kezdett az euró magához térni - mondta Ruzsonyi.

Pénteken délután fél öt körül a dollárt 201,50 forinton jegyezték 1,3712 dolláros euróárfolyam mellett, a svájci frankért 206,25 forintot kértek. Száz japán jen 244,60 forintot ért az előző napi 245,20 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!