A GDP adat miatt esnek az amerikai indexek

Az amerikai gazdaság negyedik negyedéves teljesítménye jócskán alulmúlta a várakozásokat, ami miatt elromlott a hangulat a tengerentúli piacokon. A vezető tőzsdeindexek 0,05-0,2 százalék közötti mínuszban várják a Fed közleményét.
portfolio.hu, 2013. január 30. szerda, 18:54
Fotó: Napi.hu

2012 utolsó negyedévében a várt egy százalékos növekedés helyett 0,1 százalékkal csökkent az Egyesült Államok GDP-je. A fogyasztás élénkült ugyan, de gyengült az exportszektor teljesítménye és csökkent a készletállomány is. A kedvezőtlen adat hatására elromlott a hangulat az amerikai piacokon. A Nasdaq 0,02, a Dow Jones 0,15, az S&P 500 pedig 0,19 százalékos mínuszban tartózkodik jelenleg. A piaci szereplők a negyed kilences Fed közleményt várják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK