A Goldman már nem számít 1 dollár alatti euróval jövőre

A Goldman Sachs, amely az egyik légborúlátóbb volt az euró kilátásait illetően, javított eddigi várakozásán és hétfőn azt közölte, hogy már nem számít jövőre 1 dollár alatti euróval.
MTI-Eco, 2015. december 7. hétfő, 17:00
Fotó: Reuters

Az amerikai befektetési bank azért változtatott álláspontján, mert az Európai Központi Bank (EKB) múlt héten bejelentett gazdaságösztönző lépései nagyon elmaradtak a piacok által várttól.

A Goldman most úgy véli, hogy az euró 1,07 dollár, 1,05 dollár és 1 dollár lesz 3, 6 és 12 hónapon belül az eddig várt 1,02 dollár, 1,0 dollár és 0,95 dollár helyett. A Goldman 2017 végére 0,90 dolláros eurójegyzést vár most az eddig becsült 0,80 dollár helyett.

Az EKB a múlt héten hat hónappal, legalább 2017 márciusáig meghosszabbította eszközvásárlási programját, de a havi 60 milliárd eurós keretösszeget változatlanul hagyta, miközben mínusz 0,3 százalékra csökkentette betéti kamatát a piac által várt mínusz 0,4 százalék helyett.

Hétfőn, röviddel 16.30 óra előtt az eurót 1,0830 dolláron jegyezték a hajnali 1,0868 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK