A Mol abban kér tanácsot a Goldman Sachstól, hogy miként védje ki az OMV-nek a társaság bekebelezésére irányuló támadásait - közölte egy magát meg nem nevező illetékes Londonban. Mint a Reuters hírügynökség pénteki jelentésében írja: az amerikai központú Goldman Sachs nem csupán a cégátvételi törekvések elleni védekezés területén szerzett hírnevet, hanem ismeri az EU ilyen ügyekkel kapcsolatos nézeteit is, ami jó a Magyarország és az EU között várható viták esetén. Az EU belső piaci kérdésekért felelős bizottsági főigazgatósága már vizsgálja a Lex Mol-t, hogy vannak-e benne olyan elemek, amelyek nincsenek teljes összhangban a tőke szabad áramlását vagy a szabad vállalkozásgyakorlást rögzítő uniós szabályokkal - adta hírül az MTI. Charlie McCreevy, a belső piaci ügyekért felelős biztos még múlt héten levelet írt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek, és ebben aggodalmát fejezte ki azon híresztelések miatt, hogy a törvény lehetőséget biztosíthat annak megakadályozására, hogy más tagországok vállalatai részesedést szerezzenek magyar cégekben. A törvény elfogadását követően McCreevy szóvivője, Oliver Drewes bejelentette, hogy a bizottság megkezdte a jogszabály összehasonlítását az uniós előírásokkal. A Reuters emlékeztet, hogy a Mol-nak stratégiai tanácsadója a svájci UBS és az amerikai Morgan Stanley befektetési bank is. Az MTI kérdésére a Mol nem kívánta kommentálni a Reuters jelentését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!