A Dow Jones 0,9 százalékkal 10993 pontra, a S&P 500 1 százalékkal 1280 pontra, a Nasdaq Composite 1,1 százalékkal 2281 pontra gyengült. A pesszimista hangulathoz a fogyasztói bizalmi mutatók és a gazdasági növekedés lassulására utaló makroadatok mellett a gyenge növekedési kilátásokról számot adó Google járult hozzá. Az utóbbi években dinamikusan növekvő Google több mint hét százalékkal zuhant - a kereskedés elején tíz százalék fölötti mínuszban is volt -, a társaság pénzügyi igazgatója szerint a következő időszakban lassabb növekedéssel kell számolniuk. A leggyengébben szereplő szektor az egészségügy volt, várakozásokat alulmúló eredményének köszönhetően gyengült a King Pharmaceutical és a Hospira Inc.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!