A görögök kezében a forint - 253-nál a svájci frank

Szerda reggelre sem tudott érdemben korrigálni a hazai deviza.
MTI-Eco, 2011. november 2. szerda, 07:54
Fotó: Napi.hu

Alig változott a forint árfolyama szerdán reggel a nemzetközi bankközi piacon kedd estéhez képest: az eurót 307 forint körül jegyezték. A svájci frankhoz viszonyítva kissé erősödött is a magyar fizetőeszköz, egy svájci frank 252,65 forintot ért, kedden este 253,10 forint volt.

Kedden délben még két és fél éves csúcson, 308,35 forinton jegyezték az eurót a reggeli 304,90 forint után, a görög népszavazás körüli aggodalmak miatt a jegyzések délután rövid időre 310 forint közelében is jártak, majd 307-ig kapaszkodott vissza a magyar fizetőeszköz.

Az amerikai dollár árfolyama sem sokat változott szerda reggel, 223 forint körül jegyezték.

Egy japán jen 2,8628 forintba került szerda reggel, kedd este 2,8610 forintba.

Elemzők szerint a forint árfolyamát ezután is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása, illetve a görögországi helyzet fogja alakítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

yooseph, 2011.11.02 09:35

Vajon akkor hol lenne a forint/frank árfolyam, ha holnap nálunk is referendumot tartanának az uniós tagságunkról?
Mondjuk az EUR/CHF árfolyamot jobban lázba hozná.
A nemzetközi karvaly tőke jól tudja, hogy ameddig 2/3 uralkodik erre esély nincs.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html