Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A piac most feszülten figyel a pénteki Merkel-Sarkozy találkozóra, illetve az Ecofin vasárnap-hétfői ülésére. Ha itt valamiféle megegyezés körvonalazódna Görögország megmentését illetően, gyengülhet a dollár és stabilizálódhat az euró, ami a régiós devizák pozíciójának javulását is eredményezheti - mondta a trader, aki szerint ugyan ég a ház, de elképzelhető, hogy a megállapodás júliusra csúszik.

Ugyanakkor Amerika szembe tudott menni a görög széllel: a kétéves amerikai államkötvények hozama minden idők legalacsonyabb szintjére került és az ú-jlakásépítési adatok és a munkanélküliségi adatok is jóval kedvezőbbek voltak a várakozásoknál, így a tengerentúlon pozitívan tudtak nyitni az indexek.

A görög hatásnak köszönhetően Európa eséssel zárt: a FTSE 00 44 pontos eséssel 5699 ponton, ami 0,76 százalékos gyengülést jelent. Párizsban CAC 40 3792 ponton 15 pont mínusszal zárta a kereskedést, ami 0,38 százalékpontos gyengülés. A DAX 7110 ponton 5 pontot veszítve 0,07 százalékos gyengüléssel fejezte be a napot.

Ugyanakkor Amerika még tartotta magát a Dow 0,69 százalékkal a Nasdaq 0,256 a S&P pedig 0,56százalékkal volt pluszban. Ugyanakkor az arany és az olaj is emelkedőben volt: a sárga unciája 1530 dollárba került, ez négy dolláos drágulást jelent, míg a fekete arany 94,86 dollár volt, ami 9 centes erősödést takar.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!