A magyar fizetőeszköz délelőtt 9 óra körül indult jelentősebb gyengülésnek, aminek eredményeként a 292,30-291,70-es sávig ugrott a kurzus. Ennek adott még egy lendületet az amerikai piac nyitása délután, amikor is 293 fölé kerülve elérte a jegyzés a 293,14-es napi maximumát. Öt óra körül a jegyzés 292,73 forintnál járt.

Technikai értelemben devizapiaci kereskedők szerint az euró/forint esetében 295 körül húzódhat egy ellenállás. Innen a következő "megálló" már a lélektanilag is fontos 300-as szintnél lehet.

A dollárral szemben is jelentősebb gyengülést mutatott a magyar deviza: a 224,60 forintos reggeli jegyzés után délután öt óra körül 228,11 forintnál járt a zöldhasú 1,2840 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frankért 243,80 forintot kértek.

Az állampapírok másodpiacán a rövid oldalon nem mozdultak a benchmarkok, az éven túli lejáratoknál  kismértékű hozamemelkedés volt. Az elmozdulás 1-5 bázispont közötti volt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerint. A referenciaátlag 7,15 és 8,24 százalék között szóródik.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!