A gyenge jen húzta fel a Nikkeit

Jót tett a japán tőzsdének a jen gyengülése, elsősorban az exportvállalatok részvényei drágultak.
Kolozsi Pál, 2004. december 13. hétfő, 08:05
Fotó:

A Nikkei-225 0,3 százalékot emelkedett és 10789 ponton hagyta el a parkettet. A TOPIX mutató 1085 pontos záróértéke 0,19 százalékos erősödésnek felelt meg. A nap nyertesei a Honda Motor, a Toyota, a Mitsubishi, a Sony és a Fuji voltak.

Az árfolyamok emelkedése elsősorban a jen gyengülésének volt köszönhető. A dollár jelenleg 106 jenen forog, aminél egy hónapja nem jegyeztek fel erősebb kurzust.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK