A gyógyszeripart és gépipart sújtja a gyenge dollár

Két hónap alatt húsz forinttal gyengült a dollár a forinthoz viszonyítva és ez a tendencia - ha tartós marad - a Molt és a Prímagázt kedvező, a túlnyomórészt dollárért exportáló tőzsdei cégek egész sorát viszont nehéz - még a tavalyinál is nehezebb - helyzetbe hozhatja. A kockázatot ugyan lehet fedezni, ám ezzel a lehetőséggel nem mindenki élt. A két hónap alatti 7 százalékos esés a túlnyomó részben dollárért exportáló tőzsdei vállalatok második negyedévi üzemi eredményét összességében akár milliárdos összeggel is megkurtíthatja. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.
NAPI, 2002. június 3. hétfő, 06:30

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK