A több mint 15 milliárd forintos forgalomban végbement csökkenés elsősorban a blue chipek gyenge szereplésével magyarázható. A Magyar Telekom 7,3 százalékos zuhanását az magyarázza, hogy a mai napot 805 forinton záró papír ma forgott először osztalékszelvény nélkül. A Mol 1,1 százalékot veszített értékéből, így 15260 forinton végzett. Az OTP sem tudott javítani, kurzusa 6219 forintra csökkent, ami 1,3 százalékkal marad el a pénteki záróértéktől. A komolyabb eséstől a gyógyszerszektor mentette meg az irányadó mutatót: a Richter ugyanis 1,3 százalékkal, 24 815 forintra, az Egis 1,7 százalékkal, 17 240 forintra drágult. A kevésbé népszerű részvényekért sem volt komolyabb tolongás, alapvetően ezeknél is az eladói oldal volt az erősebb. Az FHB árfolyama például 1,7 százalékkal, 12 250 forintra süllyedt, a Synergonért a kereskedés végén 452 forintot adtak, azaz 0,7 százalékkal ért kevesebbet a részvény. A kivételek közé sorolandó az Antenna, amely 0,4 százalékos többletet könyvelhetett el, így 4115 forintról indul holnap. A közel 188 millió forintos értékben forgó BorsodChem 1 forinttal került lejjebb, ami 2129 forintos záróértéket jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!