A nyitásban elért 273,60-as szintről a forint gyorsan megközelítette a 275-nél lévő ellenállást, ám még mielőtt igazi ostromra indult volna visszafordult 274,70-nél. Később, délután a forint euróhoz viszonyított árfolyama ismét 275-ig emelkedett. Egy dollár 194,70/85, egy svájci frank pedig 180,60/75 forintot ért délután Budapesten.

A kurzus nap közben 273,10 és 275 között változott, a piac meglehetősen eseménytelen napon van túl, a forgalom a közepesnél valamivel kisebb - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.

A kereskedő szerint az euró/forint a jövő héten is a 270 és 280 közötti sávban várható nagy valószínűséggel. Hosszabb távon a kötvénykibocsátás ismét támogatást adhat a forintnak, ám Ruzsonyi Ákos szerint az amerikai vállalati gyorsjelentések elronthatják a hangulatot, vagyis a kockázatvállalási hajlandósággal együtt a feltörekvő devizák iránti keresletet is visszaszoríthatják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!