A DJIA 0,58 százalékkal 10 198 pontra, a Nasdaq Composite 0,97 százalékkal 2196 pontra, az S&P 500-as index pedig 0,72 százalékkal 1078 pontra erősödött a csütörtöki záróértékhez képest. A Dow és az S&P 500-as index 2009 júliusa óta a legnagyobb heti rallyját produkálta.

A Dow Jones Ipari Átlag a héten 5 százalékkal erősödött, ami a 2009 július 17-ével záruló hét óta a legnagyobb növekedést jelenti. A rally a befektetők olyan reményeinek köszönhetők, miszerint az elmúlt hetek mélypontjai a piacok eltúlzott reakciói voltak a gyengülő eurót és a lassuló gazdasági növekedést illetően.


A Marketwatchnak nyilatkozó szakemberek véleménye szerint a befektetők abban reménykednek, hogy a vállalati jelentések ismételten várakozások feletti eredményekről szólnak majd.


A Dow indexben az Alcoa 2,1 százalékkal emelkedett a hétfői gyorsjelentésének közzététele előtt. A Caterpillar szintén jól teljesített, 2,4 százalékkal drágult. A Chevron a nyersolaj 76 dollár fölé kúszó hordónkénti árának hatására drágulhatott 2,2 százalékkal pénteken.


A Nasdaq Composite mutatóját a Google húzta, a cég árfolyama 2,4 százalékkal emelkedett a kínai engedélyének meghosszabbításának hírére.


A Standard & Poor's 500-as indexe az alapanyag-szegmens hátán emelkedett, de a pénzügyi és a helyettesítő termékek ágazata is jól szerepelt. Az alapvető szükségleti cikkek szegmense volt csak pirosban a Marketwatch szerint.

A forgalom szerény volt, a befektetők már a hétfőn kezdődő vállalati jelentési szezonra várnak. A beszámolók sorát az Alcoa alumíniumipari óriás kezdi, majd sorra következnek meghatározó gazdasági ágazatok nagy cégei, mint például a technológiai szektorból az Intel, amely kedden teszi közzé a második negyedévről szóló beszámolóját, a pénzügyi szektorból a JPMorgan, amely csütörtökön, és az iparból a General Electric, amely pénteken jelent.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!