A háború előtt nem mozdul a forint

Az iraki támadás közeledtével a korábbi bizonytalanság ugyan csökkent a pénz- és tőkepiacokon, de a befektetők egyelőre a hadműveletek konkrét megindítására várnak. A háborúig viszont csak távolról szemlélik a kereskedést, hiszen mind a deviza-, mind a forintpiacon igen csendesen telt a szerdai nap.
Ádám Viktor, 2003. március 19. szerda, 18:25
Fotó:

A hazai fizetőeszköz árfolyama az előző napi szinten, 11,14 százalékon zárt, és napközben szokatlanul szűk sávban, 11,01 és 11,19 százalék között ingadozott a kurzus. Az euró jegyzése 245,30/40 forinton zárt, míg a dollár árfolyama 231,45/65 forinton fejezte be a kereskedést. Az amerikai fizetőeszköz az elmúlt két nap alatt mintegy 5 forinttal erősödött, sőt tegnap az árfolyam egészen 232,20 forintig drágult. A forintpiacon ismét emelkedtek az egynapos kamatok, az overnight árak mintegy negyed százalékponttal, 6,30/50 százalékig nőttek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK