A hangulat most a forint ellen dolgozik

A devizapiacon szerdán folytatódni tűnik az előző napi történet, vagyis a forint gyengülése; az elemző nem számít erősödésre rövid távon.
NAPI, 2009. augusztus 12. szerda, 09:52
Fotó:

Az euró/forint a kedd esti 273,40-körüli szinten nyitott reggel, de innen hamar elszaladt 275,60-ig az árfolyam, fél tíz körül pedig egy euró 275 forintot ér. A piacon várhatóan marad a rossz hangulat, a jelszó ma is a kockázatkerülés lehet - mondja Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.

A feltörekvők számára rossz hír, hogy a tegnap a Dow Jones és az európai börzék jelentős mínuszban zártak, szerdán pedig az ázsiai tőzsdék is hasonlóan teljesítettek. Az euró/dollár benézett 1,41 alá - a dollár erősödése pedig ugyancsak a biztonságosabb befektetésekre való törekvést jelzi. Ruzsonyi Ákos nem számít a forint erősödésére, szerinte körülbelül 273,50 és 276 forint közötti sávkereskedés folyhat a kedvetlen piacon szerdán.

Különösebb piacbefolyásoló adat nem várható, de az amerikai központi bank, a Fed kamatdöntő ülését fokozott figyelem kíséri. A magyar idő szerint az esti órákban publikálandó döntés vélhetően változatlanul hagyja majd a kamatokat a konszenzus szerint, így inkább a döntést kísérő központi banki komment lesz érdekes, és hogy a Fed a helyzetértékelése szerint szükségesnek tartja-e a további likviditásbővítő lépéseket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK