A határon egyensúlyoz a forint

Csütörtök reggel a 300-as tartomány alján cibálták az euró/forint kurzusát, ám egyelőre nem lépte át azt.
NAPI Online, 2009. február 26. csütörtök, 09:42
Fotó:

A régiós devizapiacok nyitásakor még úgy tűnhetett, hogy újabb forintgyengülést hozó napnak néznek elébe a piacok, ám a hangulat gyorsan változott, fél 10-re a zloty, a cseh korona és a forint is erősödni látszik.

Az euró/forint kurzusa 303 fölé is benézett nyitáskor, a közös európai devizát kora délelőtt 300,90 forinton jegyzeték.  Két százalékot meghaladó veszteséggel nyitó lengyel zloty és a cseh korona eurójegyzése ugyanekkor 4,714 illetve 28,60 volt.

A nap folyamán az euró/dollár árfolyam alakulásától, illetve a délután nyilvánosságra kerülő amerikai makrogazdasági adatoktól függhet a forint és a térségbeli devizák árfolyamának további alakulása - mondták az MTI-Econak nyilatkozó kereskedők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK