A határon egyensúlyoz Amerika

A New York-i értéktőzsde főbb mutatói fogyó lendületű emelkedést, illetve stagnálást mutattak a kereskedés első órája után kedden.
NAPI, 2011. május 24. kedd, 16:38
Fotó:

A hétfői esés után a pozitív tartományban nyitottak a tengerentúli indexek, majd gyengült a lendület; a szektorok között kiemelkedett az energiacégek teljesítménye.

A Dow Jones IA mutató és a Nasdaq gyakorlatilag emelkedés és gyengülés határán egyensúlyozott, az S&P 500 index pedig 1-2 tized százalékos pluszban állt egyórányi kereskedés után.

A drágulást támogatja az amerikai lakáspiacról érkezett kedvező adat, mely szerint áprilisban a várt stagnálással szemben több mint 7 százalékkal bővült az új lakások piacának forgalma áprilisban.

A jó adat és a gyengülő dollár az árupiacon is hatott: a nyersolaj júliusi jegyzése ismét 100 dollár közelébe emelkedett a NYME-en. Az arany árfolyama ugyancsak emelkedett, a nemesfém a hétfői rossz hangulatot követően kedden 1530 dollár közelébe drágult a júniusi határidős piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK