Az európai részvénypiacok fél százalékos emelkedést mutatnak, folytatva a négy napja tartó rallyt, amely tegnap újabb 29 hónapos csúcsra vitte a piacokat.
Az italgyártók vezetik az emelkedést, miután a Heineken ma megjelent gyorsjelentésében a vártnál magasabb nyereségről számolt be.
 
Az euró fél százalékkal erősödött a dollárral szemben, a keresztárfolyam 1,3550-nél jár, piaci hírek szerint egy ázsiai központi bank lépett be a vételi oldalon.

Az olaj és az arany is drágult ma reggel: az amerikai WTI olajfajta ismét 85 dolláron forog a tegnapi 84,75 után, a Brent pedig 102 dollár fölött áll az ismét fókuszba kerülő közel-keleti nyugtalanság hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!