A részvénypiac heti forgalma 75,8 milliárd forint volt, az előző kereskedési héten elért 99,8 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyama a Richter kivételével gyengült.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott elemzése szerint a magyar piac a héten trendkövető volt, a nemzetközi befektetői hangulatingadozás volt elsősorban hatással a kereskedésre. A hét végére "szépített" a magyar tőzsdeindex, és így a BUX részben ledolgozta a hét első felében látott esését.

A vezető részvények közül az OTP és a Magyar Telekom szűkebb tartományban ingadozott, a Richter felülteljesített, míg a Mol árfolyama hullámvasútra került a Norvég Alappal kapcsolatos hír miatt - írja elemzésében az Equilor Befektetési Zrt.

Hétfőn jelent meg a hír, hogy az OTP érdeklődik a szerb Komercijalna Banka iránt, illetve, hogy a pénzintézet célárfolyamát a Societe Generale 9500 forintra emelte a korábbi 9248 forintról, a JPMorgan és a Morgan Stanley pedig megerősítette korábbi célárfolyamát és ajánlásait a bank gyorsjelentése után.

A Standard and Poor's hitelminősítő csütörtökön egy fokozattal feljebb, a BBB- kategóriába emelte a Mol hosszú távú adósságának minősítését, a besoroláshoz stabil kilátást adott a minősítő. Szintén csütörtökön jelentette be az ezermilliárd dolláros vagyont kezelő Norvég Alap, hogy a jövőben minden olaj-és gázipari részesedését értékesítené, jelentős eladói hullámot gerjesztve az európai olajtársaságok szektorában. Az alap a Molban 0,18 százalékos tulajdonrésszel bír, melynek értéke körülbelül 3,5 milliárd forint.

Pénteken a Richter részvények célárfolyamát 7600 forintra emelte a JPMorgan a korábbi 6980 forintról, továbbra is semleges ajánlással - hívta fel a figyelmet az Equilor elemzésében.

A BÉT-en a vezető részvények közül a Mol 2,11 százalékkal gyengült a héten, a papír 3199 forinton zárt pénteken, a részvények heti forgalma meghaladta a 11,6 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama egy hét alatt 2,69 százalékkal gyengült, pénteken a kereskedést 470 forinton zárta, heti forgalma 966 millió forintot tett ki.

A Richter árfolyama 0,36 százalékkal erősödött a héten, pénteken 6945 forinton zárt a gyógyszeripari papír, a heti összforgalma 10,81 milliárd forint volt.

Az OTP 0,30 százalékkal gyengült a héten, a bankpapír 10 020 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, a heti forgalma 33,86 milliárd forintot tett ki.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4010,40 ponton zárt pénteken, 299,93 ponttal, 8,08 százalékkal emelkedett az előző héthez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!