Oldalazik az euró/forint árfolyama, amely így harmadik napja imbolyog 294,5 és 298,5 között. Mindez annak köszönhető, hogy érezni a görög választás előtti feszültséget - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy stagnálnak a hazai kötvényhozamok is. Pozitív ugyanakkor, hogy a magyar referencia CDS-felár másfél hét alatt 634-ről 565 bázispontra csökkent. A régiós devizák is stagnálnak az euróval szemben, ami egyértelműen jelzi, hogy kivárás van a devizapiacokon, így péntekre is alacsony volatilitásra lehet számítani Karsai szerint.

AZ euró/dollár keresztárfolyam is oldalazik az 1,24 és 1,26 közötti sávban. Csütörtök délután a sáv tetejéig húzták ki a keresztárfolyamot a javuló hangulatban. Az euró ekkor 297 forintot ért, míg a svájci frankért 247 forintot kellett csütörtök délután fizetni. A dollár egysége 235,50 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!