A hosszú hétvége mínuszai kísértettek Budapesten

Hiába a délutánra érezhetően javuló nemzetközi hangulat, a BUX jelentős, 4,2 százalékos mínusszal 16 865 ponton búcsúztatta a szerdát. Igaz, volt is mit behoznia a magyar piacnak a hosszú hétvége után. A forgalom is ennek megfelelő volt, 24 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények a pesti parketten.
NAPI, 2011. november 2. szerda, 17:13
Fotó: Napi.hu

A vezető papírok közül a nap jó részében az OTP teljesített a legrosszabbul, késő délelőtt bőven kilenc százaléki feletti mínuszban 3193 forinton is megfordult jegyzése. Zárásra azonban magára talált valamelyest a bankpapír, így 6,2 százalékos mínusszal 3320 forinton végzett.

A blue chipeknél végül a Mol lett a nap vesztese, az olajrészvényre 6,66 százalékkal előző záróértéke alatt, 16 055 forinton született az utolsó kötés.

A Magyar Telekom intenzívebb hullámvasutazás után 1,2 százalékos mínusszal 507 forinton állapodott meg. A távközlési cég részvényeinek követését eladás ajánlat mellett 460 forintos fair értékkel kezdte meg a KBC Securities.

Aránylag jól tartotta magát a Richter, amelyet viszonylag stabil teljesítményt követően a zárásban felrántottak, olyannyira, hogy negyed százalékos pluszban 35 695 forinton búcsúzott. Szektortársa, az Egis a felkötés ellenére is megrekedt a vörös tartományban, igaz csak hajszálnyi 0,08 százalékkal gyengült, 17 985 forintra.

A nap kevés nyertese közül a zártkörű tőkeemelését bebiztosító Est Media a kereskedés zömét felső limites emelkedéssel töltötte, a 14,7 százalékos növekedés 195 forintos árfolyamot takart, igaz, aránylag alacsony 23 millió forintos forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK