A japán piacok nem örültek a Fednek

A legtöbb ázsiai tőzsdeindex emelkedett szerdán, a fontosabb piacok közül egyedül Japán zárt a piros tartományban.
NAPI, 2010. szeptember 22. szerda, 08:24
Fotó:

Japánt leszámítva jó napot zártak az ázsiai tőzsdék: a tokiói Nikkei ugyan 0,37 százalékkal lejjebb végzett, mint keddi záróértéke, de a Hang Seng index közel 0,8 százalékos pluszban állt. Kínában szünnap miatt ma nem volt kereskedés. Az MSCI Asia Pacific index 0,6 százalékkal emelkedett, utoljára ilyen magasan április végén tartózkodott a mutató.
A jen újra erősödött a dollárral szemben a Fed tegnapi bejelentését követően, ami lehúzta az exportőr vállalatok papírjait: a Sony 1,5, a Panasonic 0,4 százalékos mínusszal zárt, egyedül néhány egyedi vállalati hír tudta segíteni a részvényárfolyamokat. Jelenleg a befektetők arra várnak a japán piacokon, vajon lép-e újra a kormányzat és beavatkozik-e a jen árfolyamába.
Hongkongban az emelkedést az ingatlanfejlesztő vállalatok papírjai fűtötték, a befektetők úgy spekulálnak, hogy a gazdasági növekedés felhajtja az ingatlanok árait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK