A jegybanki akció megtette hatását - kicsit erősödött a forint

A szerdai szint közelébe került vissza a forint a főbb devizákkal szemben, miközben a jegybanki koordinált akció hatására valamivel javult a piaci hangulat.
NAPI, 2011. december 1. csütörtök, 16:37
Fotó: Napi.hu

A régiós devizák erősödtek az euróhoz képest, a forint egy kicsit felülteljesítő volt. Csütörtök délután négy óra körülre mind a hozamok, mind a devizaárfolyamok tekintetében visszaállt az összehangolt jegybanki lépést követően kialakult hangulat - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője. Az eurót 303,50 forinton jegyezték, a dollár 225 forintot ért, a svájci frankért 247 forintot adtak.

A központi bankok intervenciójának határása kissé javult a piaci hangulat, csütörtökön nem sokat változtak a fő devizák árfolyamai, az euró/dollár és az euró/svájci frank is lényegében stagnált.  Az euró kurzusa 1,35 dolláros szint körül ingadozott. Ez a jó hangulat azonban Ruzsonyi szerint csak átmeneti, főleg miután elhangoztak olyan nyilatkozatok is, hogy ez a lépés még nem oldja meg a problémákat és a jegybankok csak demonstrálni szerették volna, hogy képesek együttesen fellépni, ha szükséges.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK