Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Valutaalap statisztikája szerint tavaly év végén még a globális jegybanki tartalékok 22 százaléka volt euróban, ez az arány három hónap alatt 21 százalékra csökkent - írja a Wall Street Journal cikke alapján a portfolio.hu. Nem is a visszaesés mértéke a jelentős, hanem az, hogy 13 éve nem volt ilyen alacsonyan az érték. Ezzel párhuzamosan a dollárban lévő tartalékok részaránya minimálisan emelkedett 63-ról 64 százalékra.

A Wall Street Journal cikke kiemeli, hogy a jegybankok továbbra is a devizapiac legnagyobb szereplői, hiszen összesen 12 ezer milliárd dolláros tartalék felett rendelkeznek, amit időről időre befektetnek. Az utóbbi években eleinte a dollárból menekültek a jegybankok a Fed eszközvásárlási programja alatt, majd tavaly fordult meg a trend, amikor az EKB nulla százalék alá vágta a betéti kamatot. Azóta ismét kezdenek visszatalálni a dollárhoz, amit a közelgő kamatemelés csak erősíthet majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!