A jó hírek húzták fel Amerikát

Növekedéssel zártak csütörtökön a New York-i tőzsde irányadó mutatói azt követően, hogy az amerikai gazdasági teljesítmény javuló tendenciáját megerősítő adatokat hoztak nyilvánosságra.
MTI-Eco, 2016. július 14. csütörtök, 23:02
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 132,44 ponttal, 0,72 százalékkal, 18 504,56 pontra nőtt, ez új rekord.

Az S&P 500-as mutató 11,16 ponttal, 0,52 százalékkal erősödött, és 2163,59 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 28,33 ponttal, 0,57 százalékkal nőtt, és 5034,06 ponton zárt.

Elemzők szerint a JP Morgan Chase vártnál nagyobb negyedéves profitja erősítette a befektetők vásárlási kedvét. A legnagyobb amerikai bankcsoport részvényarányos adózott eredménye 1,55 dollár volt a szakértők által várt 1,43 dollárral szemben.

A nagy amerikai bankok közül elsőként a JP Morgan Chase tette közzé gyorsjelentését a második negyedévről. Szakértők szerint a befektetők a bankcsoport profitalakulása kapcsán némileg javították a negyedéves vállalati eredményvárakozásaikat általánosságban, és különösen a banki részvényeket kezdték vásárolni.

A zárás előtt nem sokkal a JP Morgan Chase árfolyama 2,1 százalékos pluszban állt, a bankrészvények mozgását követő S&P pénzügyi index 0,91 százalékos emelkedést jelzett.

A Bayer német vegyipari konszern 62 milliárd dollárról 65 milliárd dollárra javította fel felvásárlási ajánlatát a Monsanto agrárvegyipari cégre, amelynek az árfolyama 3 százalékkal erősödött estére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK