A jobb hangulattól erősödik a forint

A valamicskét javuló tőkepiaci hangulat, illetve a picit gyengülő dollár húzza fel a forintot és a többi régiós devizát.
NAPI Online, 2009. január 27. kedd, 10:14
Fotó:

A javuló hangulatot mutatja a vártnál jobb, 83-as IFO német hangulatindex is. Így az euró egységéért a reggeli nyitás 286 forintja után, kedden délelőtt már csak 284,50-et kérnek a bankközi devizapiacon - mondta a Napi Onlinenak Geszti Pál, az ING devizapiaci üzletkötője, aki a mai nap folyamán további kismértékű erősödésre számít.

A dollárért 214, míg a svájci frankért 188,70 forintot kellett fizetni a bankközin kedden délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK