A jobbnál is jobb lett az OTP eredmény!

A 40 százalékos növekedést prognosztizáló várakozásokat is felülmúlta az OTP Bank első 9 havi eredménye. A pénzintézet adózás előtti nyeresége IFRS szerint 108,4 milliárd forint, a magyar számviteli szabályok szerint pedig 100,8 milliárd forint lett.
Madarász János, 2004. november 10. szerda, 07:55
Fotó:

A bankcsoport konszolidált eredménye ennél is jóval több lett, és megközelítette a 121 milliárd forintot. A pénzintézetnél látványosan nőtt a hitelállomány, amely szeptember végéig 2371,6 milliárd forintot tett ki, de emelkedett a betétek aránya is, ez 2724 milliárd forint volt. A befektetők optimizmusára tehát sikerült még rátennie is a banknak. A tegnapi 5098 forintos tőzsdei záróárfolyam új csúcsot jelentett, de a korábbi 266 forint után a mostani 416 forintos EPS alapján akár tovább is emelkedhet az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK