A jüan lenyomta Tokiót

A kínai jegybank jüan felértékeléséről, illetve a kínai deviza dollárhoz történő rögzítésének feloldása miatt hároméves csúcsra erősödő jen miatt csökkent a tokiói börze irányadó mutatója pénteken.
NAPI Online, 2005. július 22. péntek, 08:35
Fotó:

A szárnyaló jen ugyanis rosszat tesz a exportőröknek, ezen belül főképp az autógyártóknak. Ennek megfeleően a Honda, a Mazda és a Toyota is kiábrándító teljesítmény nyújtott, de csökkenést volt kénytelen elkönyvelni a Bridgestone is. A Nikkei végül 0,8 százalékal esett a csütörtöki záróértékhez képest, a szélesebb merítésű TOPIX pedig 0,7 százalékkal, 1187 pontra gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK