A kamatvágás lódított egyet a hozamokon

Az állampapírok másodpiacán 1-7 bázisponttal emelkedtek a hozamok, a referenciaátlag pedig 6,72 és 7,43 százalék között szóródott az ÁKK közlése szerint. A kamatvágást követően a másodpiaci hozamok is megugrottak - értesült lapunk piaci forrásokból.
NAPI, 2012. augusztus 28. kedd, 14:48
Fotó: Napi.hu

A kamatvágást követően a másodpiaci hozamok a hároméves papírok esetében 2-3, az ötéves papíroké 3-5 bázisponttal lódultak meg, míg a 10 éves nagyjából az MNB döntés előtti szinten maradtak. A befektetők jelenleg egy kamatcsökkentési ciklust áraznak. A hozamemelkedést vélhetően a forint reakciója fogta meg. A további irányt illetően nagy jelentősége lesz még a jegbankelnöki kommentnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK