A KBC Securities kivonul a lengyel lakossági piacról

A KBC Securities bejelentette, hogy Lengyelországban átszervezi tevékenységét és a jövőben a befektetési szolgáltatások egy meghatározott körére összpontosít. A lengyelországi változások nem érintik a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe lakossági vagy intézményi ügyfeleinek nyújtott szoltátatásait - hangsúlyozza a cég közleménye.
NAPI, 2013. április 30. kedd, 15:26
Fotó: Napi.hu

A KBC Securities bejelentette, hogy Lengyelországban átszervezi tevékenységét és a jövőben a befektetési szolgáltatások egy meghatározott körére összpontosít. A társaság továbbra is biztosítja a varsói tőzsde és a nemzetközi részvénypiacok online, brókeren keresztüli és DMA elérhetőségét, s folytatja az intézményi ügyfelek részére a teljes körű letétkezelési szolgáltatások nyújtását is, amely magába foglalja a klíring és elszámolási tevékenységeket és az értékpapír kölcsönzést is.

Megmarad az integrált brókeri-letétkezelési, valamint az a Business Process Insourcing szolgáltatás is, mely a megbízások végrehajtásától kezdve az elszámoláson és letétkezelésen át egészen a back office és egyéb kapcsolódó informatikai szolgáltatásokig terjed.

A KBC Securities értékpapír-szolgáltatásainak Közép-Európa az egyik alapvető színtere, Lengyelország pedig a régió legnagyobb piaca. Éppen ezért a társaság az alapkezelői és a brókeri szolgáltatásokat nyújtó ügyfelek kiszolgálását fenn kívánja tartani a lengyel és a nemzetközi piacok vonatkozásában egyaránt.

Az üzleti prioritások változása miatt a KBC Securities egyéb Lengyelországban nyújtott tevékenységei - a lakossági brókeri szolgáltatások, az árjegyzés, az elemzői tevékenység, valamint a vállalati pénzügyi szolgáltatások - megszűnnek.

A lengyelországi változások nem érintik a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe lakossági vagy intézményi ügyfeleinek nyújtott szolgáltatásait. A KBC Securities a magyar piac iránt hosszú távon elkötelezett, s ennek megfelelően fejleszti tevékenységét - hangsúlyozza a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK