A kedvező nemzetközi környezetben emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55,93 pontos, 0,24 százalékos emelkedéssel, 23 768,60 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 20,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest. A BUX a nap folyamán hullámzott, a zárás előtt pedig nagyot esett.
MTI-Eco, 2015. november 30. hétfő, 18:09
Fotó: Reuters

Kósa Endre, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornának elmondta: a kedvező nemzetközi piaci hangulatnak köszönhetően a magyar tőzsde is pozitív teljesítményt tudott felmutatni. A mintegy 0,2 százalékos emelkedés ugyanakkor nem tekinthető annyira jónak, napközben ennél jóval magasabb növekedés is volt. A BÉT 20 milliárd forint feletti forgalma több mint duplája az idén megszokottnak.

A kereskedés utolsó perceiben való visszaesés az elemző szerint egy nagyobb indexszolgáltató, az MSCI index-átsúlyozásaihoz köthető, az új súlyok hétfőn piaczárás után lépnek életbe. A Richter és az OTP jó napot zárt. A gyógyszerpapír árfolyama már a tizedik egymást követő napon emelkedett, amivel újabb csúcsokat állított be - mondta az elemző.

A Mol árfolyama 200 forinttal, 1,46 százalékkal 13 500 forintra csökkent, 2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 60 forinttal, 1 százalékkal 6070 forintra erősödött, forgalma 12,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,23 százalékkal 402 forintra esett, forgalma 363,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 83 forinttal, 1,51 százalékkal 5590 forintra nőtt, forgalmuk 6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1626,93 ponton zárt hétfőn, ez 8,52 pontos, 0,52 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK