A kínai tőzsdére menne a HSBC

A HSBC megjelenne a kínai tőzsdén, amint azt az ottani szabályozó testületek ezt lehetővé teszik.
NAPI, 2010. június 23. szerda, 15:19
Fotó:

Michael Geoghegan, a HSBC vezérigazgatója megismételte, hogy a brit bank kész megjelenni a kínai tőzsdén, ha az ország szabályozó testületei lehetővé teszik ezt a külföldi vállalatoknak - adta hírül a Bloomberg.

A bankóriás szeretne az első külföldi társaságok között lenni, amelyek a kínai tőzsdére mennek. A HSBC vezérigazgató korábban úgy nyilatkozott, hogy nagy reményeket fűz a sanghaji bevezetéshez, az ebből befolyó "jelentős" tőkét pedig a kínai terjeszkedésre fordítanák.

A HSBC rendelkezik a nemzetközi bankok közül a legnagyobb bankfiókhálózattal Kínában, 100 egységet működtetnek az országban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK