A Konzum kedden bejelentette, hogy a társaság megszerzi a Ligetfürdő Kft. 100 százalékos üzletrészét, a cég tulajdonában van a szegedi négycsillagos Forrás Hotel és Magyarország legnagyobb gyógy-, wellness- és élményfürdője a Napfényfürdő Aquapolis, a montenegrói négy csillagos Sun Resort, továbbá két, az ausztriai Hohe Tauern Nemzeti Parkban fekvő szálloda; a Hotel Heiligenblut, illetve a Post Hotel.

Az ügylet ellenértékét a tavaly decemberben ismertetett módon a Konzum PE Magántőkealap egyenlíti ki a tőzsdei társaság helyett, majd az eladók felé teljesített vételár-követeléssel tőkét emel a Konzumban. A Konzum PE Magántőkealap követelését a Konzum új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az ügylet bejelentésekor rögzített, 3141 forintos árfolyamon - írta a Portfolio.

A BÉT-en májusban közzétett tájékoztatás szerint Mészáros Lőrinc lemondott felcsúti polgármester és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a Konzum PE Magántőkealap kizárólagos befektetői.

Az apportot követően lezárul a Konzum tavaly december 12-én bejelentett tőkeemelés sorozata, melyek az előzetes, 50 milliárd forint körüli elvárásokat meghaladva, 60 milliárd forint fölé növelik a társaság saját tőkéjét és tovább javítják jövedelemtermelő képességét. A Konzum igazgatósága nemzetközi jogi szakértők bevonásával összevont befektetési tájékoztatót is készít, amely a részvényesek számára pontos képet mutat majd a tőkeemelés sorozat működésre, eredményre gyakorolt hatásairól.

Az elmúlt félévben végrehajtott, a Konzum turisztikai portfóliójának bővítésére irányuló tőkeemelésekkel a társaság közvetlen és közvetett módon összesen 18 belföldi és 5 külföldi szálloda tulajdonát szerezte, illetve szerzi meg, ezzel együtt érdekeltségébe került a Hunguest Hotels Zrt. is. A tranzakció-sorozattal a menedzsment célja az volt, hogy a Konzum Nyrt. a közép-kelet-európai régió meghatározó turisztikai befektetővé, a társaság turisztikai érdekeltségeit működtető Hunguest pedig a régió egyik jelentős szállodaüzemeltetőjévé váljon.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!