A minisztériumi közlemény szerint a magyar kormány elkötelezett, hogy hangsúlyozza a nemzeti érdeket valamennyi stratégiailag fontos - és energiaszektort egyértelműen ilyennek tekinti - területen és erősítse az állam szerepét a jog keretein belül - szól a közlemény.

Ennek szellemében a tárgyalások megkezdődtek az orosz Szurgutnyeftegazzal a 21,2 százalékos részvénycsomagról. Oroszország és Magyarország célja, hogy amilyen hamar csak lehet, megnyugtató megoldást találjon az ügyre.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium késő délután kiküldött közleménye ugyanakkor hangsúlyozza: a kormányzat eddig az energetikai vállalat képviselőivel nem folytatott tárgyalásokat.

A közlemény szerint Fellegi Tamás magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos, nemzeti fejlesztési miniszter 2010. augusztus 27-i moszkvai látogatása során, Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel folytatott megbeszéléseinek többek között témája volt a Szurgutnyeftegáz Mol Nyrt.-ben lévő 21 százalékos részvénypakettje tulajdonosi bejegyzése is. A megbeszélésen mindkét fél jelezte, hogy a kérdést kiemelt prioritásként kezelik, és az orosz fél felvetette, hogy a téma kerüljön fel a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság soron következő ülésének napirendjére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!