A korrekció ott van a levegőben

Lefelé kezdhetnek a tőzsdék, az első fél-egy óra esést hozhat. A folytatás az eladások intenzitásától függ.
NAPI, 2009. augusztus 4. kedd, 08:56
Fotó:

Stagnálás minimális elmozdulás várható nyitásban, majd napközben egyértelműen korrekciót várok - mondta Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Ázsia is megtorpant, Kína esett egy százalékot és az amerikai határidős indexek is kisebb mínuszban tartózkodnak. Hogy ez már a fordulópont-e azt nem lehet megítélni, de mindenképpen lesz megálló az emelkedésben és egy-két profitrealizáló. 
A napon belüli folytatás az esés mértékétől és dinamikájától függ: ha alacsony forgalommal esünk, akkor könnyen visszafordulhat és folytatódhat az optimizmus. Ha erőteljesebben tömik a vevőket, nagy forgalom melett, az viszont komolyabb korrekció kezdetét jelezheti - vélekedett az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK