A kötvénypiacon még mindig a kamatemelésre várnak

A kincstárjegyek hozamai 5,4-5,6 százalék között alakultak hétfőn a másodpiacon.
NAPI, 2010. szeptember 27. hétfő, 14:21
Fotó:

Az MNB monetáris tanácsának hétfői kamatdöntő ülésén ugyan a piaci várakozásokkal összhangban nem változtattak az irányadó rátán, a kincstárjegyek másodpiaci hozamai továbbra is rendre az 5,25 százalékos kamatláb szintje felett alakulnak.

A magyar állampapírok bankközi kereskedelmében az éven belüli lejáratú állampapírokkal 5,40-5,58 százalék közötti hozammal kereskedtek - hozamcsökkenés egyedül a 12 havi lejáratú djk-knál regisztrált az Államadósság Kezelő Központ; hétfőn 12 bázisponttal alacsonyabb hozamok forogtak az éves lejáratú kincstárjegyek.

Az államkötvényeknél 10-20 bázispont körüli hozamcsökkenés történt a hétfői bankközi kereskedésben; ennek hatására az éven túli lejáratoknál a hozamszint 6,55-6,79 százalék között alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK