A Közel-Kelet miatt esett a Távol-Kelet

Az ázsiai tőzsdék többsége lefelé vette az irány, emelkedni csak a sanghaji index tudott. A japán Nikkei pedig a pénteki záróértéke közelében fejezte be a kereskedést. A csökkenés a közel-keleti zavargásoknak és a reggel óta majd 1 százalékot emelkedő olajáraknak is köszönhető.
portfolio.hu, 2011. február 21. hétfő, 08:51
Fotó:

2,3 százalékot erősödtek az ausztrál Seven Media Group Holdings részvényei, miután 4,2 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a cégre az egyik legnagyobb konkurens. A felvásárlást egy amerikai magántőke társaság segítségével finanszírozzák, mely az új cég részvényeinek 15,6 százalékát fogja megkapni. Az ügylet a West Australian Newspapers tulajdonosainak jóváhagyására, valamint a versenyhivatal engedélyére vár.

A kínai Renren.com az ország legnagyobb online szociális és közösségi szolgáltatója 500 millió dolláros IPO-ra készül az Egyesült Államokban. A cég az utóbbi évben megduplázta reklámbevételeit. A kötelező tartalékráta emelése múlt heti emelése nem tett jót a bankoknak és az ingatlanfejlesztő cégeknek, ennek ellenére 1 százalék feletti erősödésben áll a Shanghai Composite nem sokkal a zárás előtt.

A japán Inpex és a Showa Shell Sekiyu az olajár-emelkedésnek köszönhetően 1,7 százalékkal, illetve 4,4 százalékkal erősödött a tokiói kereskedésben. A japán Softbank 5,6 százalékot száguldott a kínai Renren.com IPO-jának hírére, miután a japán cég volt a legnagyobb befektetője a kínai vállalatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK