A leányok kezében az OTP árfolyama

Elsősorban az orosz és ukrán leánybank teljesítményétől függ majd, miként értékeli a piac a szerdán megjelenő OTP-gyorsjelentést.
Mezősi Tamás, 2007. november 13. kedd, 10:02
Fotó:

A Napi Gazdaság cikke

Jelentős profitnövekedésre nem számítanak a lapunk által megkérdezett elemzők, a harmadik negyedéves nyereséggel kapcsolatos várakozások 50,6 és 58,4 milliárd forint körül szóródnak.

A bank megítélésére azonban nem is az lesz majd nagy hatással, hogy ezen a sávon belül pontosan hol helyezkedik el a profit, hanem az, milyen teljesítményt nyújtanak a tavaly vásárolt orosz és ukrán leányok.

Az Invesztszberbank második negyedévi megbicsaklása ugyanis komoly aggodalmat okozott azzal kapcsolatban, hogy az OTP képes lesz-e tartani hosszú távú eredményterveit, azok ugyanis nagyban a keleti piacok igen látványos bővülésére épülnek. Ahhoz, hogy a piac ismét elhiggye ezeket az optimista terveket, feltétlenül szükséges, hogy szép számokkal rukkoljanak most elő a leányvállalatok. (A negyedik negyedév ráadásul szezonálisan gyenge Oroszországban, ezért jó lenne, ha abba már lendülettel érkezne az Invesztszberbank.) A magyarországi tevékenységtől nagyobb meglepetésre nem számítanak az elemzők, egyedül az lehet kérdéses, most mennyi céltartalékot képez a bank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK