A legnagyobb vesztes az OTP lett

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,35 százalékkal 28 209 pontra esett kedden 6,5 milliárdos forgalomban.
MTI-Eco, Napi.hu, 2016. szeptember 20. kedd, 19:00
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények estek az előző napi záróértékhez képest, a magyar piac kedden alulteljesítő volt.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője az M1-en elmondta, a magyar tőzsde átlag alatti forgalom mellett 1,3 százalékos mínuszban zárt, a legnagyobb vesztes az OTP volt közel 2 százalékos csökkenéssel. A magyar börze az elmúlt napokban jól teljesített, most a befektetők a profitrealizálás mellett döntöttek - tette hozzá.

A BÉT egész nap gyengén teljesített, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bejelentése inkább a forintpiacot mozgatta meg. A monetáris tanács az elemzői várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamaton, bejelentették viszont, hogy 900 milliárd forintban korlátozták a három hónapos jegybanki betét év végi állományát, ami az elemzői várakozásoknál jelentősen alacsonyabb szint. A bankok jelenleg 1629 milliárd forintot tartanak az instrumentumban.

A Mol 0,5 százalékkal 17 135 forintra esett 952,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1,8 százalékos mínusszal 7375 forintra zuhantak, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,9 százalékkal 450 forintra gyengült 254,3 millió forintos forgalomban. A Richter 1,5 százalékot vesztett értékéből, 5770 forinton zárt, forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK