A legolcsóbb európai bankok

A Barclay és a Royal bank of Scotland manapság Európa legolcsóbb bankjai.
NAPI Online, 2007. november 12. hétfő, 12:31
Fotó:

Az elmúlt hónap során a befektetők 25 százalékos értékvesztést okoztak a Barclays és a Royal Bank of Scotland részvényeinek árfolyamában, attól való félelmükben, hogy az Egyesült Államokból induló jelzálog- és pénzpiaci válság jelentős veszteségeket okoz majd a banknál.

Az európai bankok többségével szemben, amelyek részvényei az éves várható részvényenkénti profitjuk 9,9-szeresén cserélnek gazdát az RBS papírjait a várható egy részvényre jutó profit 5,8-szorosán, míg a Barclays a részvényenkénti várható profit 6,9-szeresén jegyzik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK