Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A magasabb lengyel inflációs adatok mellett, a zloyt erősödését támogatta a lengyel pénzügyminiszter-helyettes csütörtöki nyilatkozata, aki szerint reális a 2012-es államháztartási deficitcél 3 százalék alatti tartása. A lengyeleknél csütörtökön vagy pénteken rukkol elő a kormány az ottani reformcsomaggal, aminek fogadtatása, ha nem halasztják el a bejelentést, és megfelelő elemeket fog tartalmazni, akkor tovább erősítheti a lengyel fizetőeszközt - hívja fel a figyelmet Karsai Péter. Csütörtökön az euró/zloty keresztárfolyam egy hét után újra elérte a 3,9-es értéket. Mindez segítette a forintot is, amely az euróval szemben áttörte a 270 forintos szintet, és 269,50 környékéről indította a napot. A FED tegnap közzétett jegyzőkönyve enyhe optimizmust mutat, az amerikai gazdaság bővülésének prognózisát erre az évre megemelték 3,4-3,9 százalékra, ami magasabb, mint 3,2 százalékos elemzői várakozás. A januárra vonatkozó kínai működőtőke beáramlás bőven felülmúlta a várakozásokat, így jó hangulatban indul a csütörtöki nap. Ennek megfelelően az euró/dollár árfolyama a hajnali, illetve kora délelőtti órákban ismét az 1,3550-es szint körül mozog. A svájci frank terén viszont nincsenek jó hírek az euró/svájci frank kilenc nap után ismét áttörte az 1,30-as mérföldkőnek számító szintet, így hiába a 270 körüli euró árfolyam, frank 207 forintnál is magasabban forog mintegy 1 forinttal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!