A Lukoil megvenné a Molt

A Lukoil megvenné a Molt, az OMV-t és a lengyel olajcégeket is - nyilatkozta tegnap londoni interjújában a Lukoil alelnöke, Leonyid Fedun.
NAPI Online, 2007. szeptember 13. csütörtök, 08:00
Fotó:

A Reuters híradásából kiderült, hogy az orosz olajóriás szívesen vásárolna mind Lengyelországban, mind Ausztriában, sőt Magyarországon is finomító társaságokat. Ezt Fedun azzal indokolta, hogy ezek az országok cége természetes piacai, az érintett országok protekcionizmusa azonban nem engedi, hogy felvásárlóként felléphessenek. A nyilatkozat legérdekesebb része, hogy a korábban a Lukoil már megpróbálkozott az OMV megvásárlásával is, de a politikai ellenállás miatt azonnal meg is kellett hátrálnia. Megpróbáltuk, de semmi megértéssel nem találkoztunk - jelentette ki az alelnök. A Mollal már nem is próbálkoznak, hiszen az OMV példájából látják, hogy a magyar kormány sem fogadná pozitívan a közeledést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK