Az OTP 4765 forinton,  200 forinttal magasabban, a Mol 19 400 forinton, 2 százalékos pluszban állt a kereskedés végén. A Magyar Telekom eközben 643 forintra gyengült, ez mindössze egy forint mínusz. A Richter árát viszont letették a nap végére, 41 500 forintra, az Egis 18 900 forinton stagnált.
A nap nyertese az 5 százalékkal, 2300 forintig dráguló Linamar lett, míg vesztese a 12 százalékkal, 120 forintra eső Pannunion. A BUX index 21 050 pont állt a kereskedés végén. A forgalom meghaladta a 22 milliárd forintot.

A nap pedig elég borúsan indult, a Wall Streeten kedden bemutatott 2,5 százalékos esés a nagy indexekben és az ázsiai piacok gyenge szereplése nem sok jót vetített előre a magyar részvényeknek. Az OTP-Mol páros azonban folyamatosan erősödni tudott a kereskedés során, egyes vélemények szerint régiós átsúlyozásnak lehettünk szemtanúi, mások szerint kirakatrendezés is segített egyes intézményi befektetők részéről a jó teljesítményben.

Tény, hogy a régióban csak a magyar piac zöldellt (és a román), Varsó 0,3, Prága 0,9, Bécs 1,8 százalékot esett a helyi indexeket nézve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!