Nem veszített lendületéből az amerikai részvénypiacokon a múlt hét eleje óta tartó intenzív rally. A Dow Jones Industrial 147 ponttal magasabban, 10 363 ponton zárt, az S&P 500-as index 17 pont emelkedés után 1095 ponton búcsúztatta a napot, a Nasdaq Composite 44 pontot emelkedett, 2242 ponton búcsúzott.

A jó hangulatot az Alcoa hétfő este publikált gyorsjelentése alapozta meg, az aluminiumipari cég részvényeinél ugyanakkor az adj el a hírre hatás érvényesült. A nap elején 11,32 dollárog száguldott a cég részvénye, zárásra azonban 11 dollárra nyomták vissza árfolyamát, így 1,2 százalékos emelkedéssel zárt.

Az emelkedés általános volt, minden 5 emelkedő részvényre kevesebb, mint egy csökkenő jutott.

A legjobban a bankszektor szerepelt, a szekotr alindexe több, mint 3 százalékkal emelkedett, a Dow komponensek közül a JPMorgan és az American Express is 3 százalékot meghaladó mértékben emelkedett. A 30 papaír közül a nap nyertese a Caterpillar lett, a gépipari cég papaírjai 3,9 százalékkal drágultak. A vezető index kosarából egyedül a Pfizer nem tudott magasabban zárni, a gyógyszeripari cég részvényei egy százalék eséssel búcsúztak,
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!