Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A duplikáció nélküli nettó vagyon az alapok esetében 2398 milliárd forint volt, a vagyonkezelt vagyon és az alapok együttes vagyona esetében pedig 5504 milliárd forint. Tavaly a negyedik negyedévben több mint 390 milliárd forint, az év egészében összesen 466,5 milliárd forint távozott a befektetési alapokból, a piaci teljesítmények az utolsó negyedévében 115 milliárd forint, éves szinten pedig 214 milliárd forint veszteséget jelentettek a befektetőknek - közölte a BAMOSZ hétfőn. A tavalyi év utolsó negyedévében 1,6 százalékkal nőtt a kezelt vagyon az alapok nélkül. Leggyorsabban, 3,5 százalékkal a pénztári vagyonok nőttek egy új BAMOSZ-tag által hozott kezelt vagyon miatt. Az alapok vagyona egyébként a negyedévben 16,7 százalékkal csökkent, a 2008-as év egészében pedig összesen 20,8 százalékos volt a csökkenés, az alapok összvagyona 2008. végén 2.526 milliárd forint volt. A kezelt vagyon 58,5 százaléka pénztári vagyon, 33,2 százaléka biztosítói, 8,3 százaléka egyéb tulajdonosok vagyona volt. A kezelt vagyon 63,6 százaléka belföldi állampapírokban és kincstárjegyekben volt 2008 végén, míg 4,8 illetve 17,6 százaléka hazai, illetve külföldi részvényekben állt, az ingatlanok aránya 0,8 százalékot tett ki. A tavalyi év utolsó negyedévében összességében a hazai és külföldi részvények aránya csökkent, míg a befektetési jegyek aránya nőtt. Az alapok esetében a hazai részvényarány csökkent, a külföldi részvényarány és a befektetési jegyek aránya viszont nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!