A Magyar Telekom lett a nap vesztese

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,5 százalékos emelkedéssel, 32 688 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Szabó Zsuzsanna, 2017. április 19. szerda, 18:34
Fotó: Napi.hu

Eseménytelen kereskedési nap volt, a nemzetközi hangulattal együtt haladt a magyar tőzsde, alacsony forgalom mellett enyhe emelkedéssel zárt a BUX, ami gyakorlatilag az összes vezető nyugat-európai indexre jellemző volt - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője.

A Mol 0,4 százalékkal 21 090 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1,03 százalékkal 8141 forintra drágultak, forgalmuk 6,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 487 forintot ért, forgalma 215,6 millió forint volt. A Richter-papírok 0,2 százalékkal 6885 forintra emelkedtek 2,3 milliárd forintos forgalmat követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK